Kinder Illustraties

Ijstijd KNSB

In 2018 heb ik de nieuwe mascotte voor Ijstijd van KNSB ontworpen, genaamd IjsThijs. Deze heb voor het sportmarketingbureau Sportvibes ontworpen. 

Kleurplaat

Voor bakkerij BBrood mocht ik een prachtige kleurplaat ontwerpen. Deze kleurplaat ging over de bakkerij, en werd aan elk kind meegegeven die de winkel in kwam. BBrood maakt prachtige desem broden en heeft meer dan tien winkels in Amsterdam. Een hele hoop kinderen zijn dus blij gemaakt met een mooie kleurplaat. 

Kinderkamer

Naast kleine illustraties en babykaarten, maak ik ook levensgrote posters voor op de kinderkamer. Dit is een voorbeeld waarbij ik de kamer en het kaartje samen heb ontworpen. 

Kinderboek Eva & Adam

Dit prentenboek gaat over Eva en Adam, en wil doormiddel van het christelijke scheppingsverhaal de hedendaagse ongelijkheid tussen man en vrouw aan de kaak stellen. Dit verhaal gaat niet over Adam en Eva, maar over Eva en Adam. Man en vrouw zijn nog steeds niet gelijk, er zijn nog steeds meer mannen in topfuncties dan vrouwen. Maar ook topkoks, -sporters en -kunstenaars worden vooral vertegenwoordigd door mannen. Ik denk dat het goed is dat er meer vrouwen komen die deze functie bekleden. Omdat wij een samenleving zijn waarbij het christendom altijd een belangrijke rol heeft gespeeld, heb ik besloten om het verhaal van Adam en Eva te nemen. Eva is in de tweede genesis namelijk niet gelijk aan Adam. Zij krijgt de schuld van de zondenval. Door het verhaal te herschrijven en Eva een anderen rol te geven hoop ik dat kinderen hierover na gaan denken. Ik denk namelijk dat het goed is om ook sterke vrouwen te hebben die als voorbeeld voor de kinderen dienen. Om zo te laten zien dat je als vrouw net zoveel kunt bereiken als een man.